Екoактивистката Грета Тунберг в сряда беше глобена от съда в Швеция с

...
Екoактивистката Грета Тунберг в сряда беше глобена от съда в Швеция с
Коментари Харесай

Тунберг глобена за блокадата на парламента в Швеция през март

Екoактивистката  Грета Тунберг в сряда беше санкционирана от съда в Швеция с 6000 шведски крони (550 долара). Причината бе непокорство на полицейски заповеди, откакто Това оповестява " Ройтерс ", като цитира окръжния съд в Стокхолм.

Тунберг и четирима други деятели бяха изправени пред съда, откакто полицията ги в профил принудително на 12 и 13 мар т по време на седящи митинги против последствията от изменението на климата и политическото безучастие. 

Стокхолмската полиция сподели, че деятелите са имали право да показват пред националното заседание, само че са били отстранени поради блокиране на входовете му.

 С митинг Грета Тунберг блокира шведския парламент
С митинг Грета Тунберг блокира шведския парламент

Еколозите упрекват Швеция в политическо безучастие против климатичната рецесия

Припомняме, че при започване на април Тунберг беше арестувана от полицията по време на проява в нидерландската столица Хага.

Тунберг стана , като нейните седмични митинги през 2018 година пред шведския парламент бързо прераснаха в световно младежко придвижване.
 Тунберг получи нова санкция от съда в Швеция
Тунберг получи нова санкция от съда в Швеция

За повторно в границите на три месеца тя беше наказана и санкционирана за същото нарушаване

Миналата година беше арестувана от полицията и отстранена от митинги в няколко страни , в това число Швеция, Норвегия и Германия.

Въпреки това предишният месец английският съд я оправда по обвиняванията в нарушаване на публичния ред , като съдията постанови, че полицията не е имала правото да арестува нея и други участници в митинга в Лондон през 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР